Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BAM belangrijkste kandidaat voor bouw Brussels stadion

Een consortium met daarin de Nederlandse bouwer BAM en de Belgische projectontwikkelaar Ghelamco mag waarschijnlijk het nieuwe nationale voetbalstadion in Brussel bouwen. [slide]Dat maakte de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur op een persconferentie bekend, aldus Vlaamse media.  

De Belgische bouwondernemingen Denys en Besix moesten hun meerdere erkennen in de Nederlands-Belgische combinatie. BAM bouwde in het verleden al tientallen stadions, maar honderd procent zeker is de toewijzing nog niet. De komende weken voert de stad Brussel exclusieve onderhandelingen met BAM en Ghelamco.

Zouden mislukken
Als de onderhandelingen zouden mislukken houdt de stad Brussel zich het recht voor alsnog met één van de andere consortia in zee te gaan. Geen van de drie kandidaten is dus nog definitief uitgesloten. Dat schrijft het Financieel Dagblad.

Feyenoord
BAM kon het eerder deze maand niet eens worden met Feyenoord om het stadion van de Rotterdamse voetbalclub te vernieuwen. Beide partijen voerden bijna een jaar lang exclusieve onderhandelingen, maar de geplande verbouwing van De Kuip viel voor de club toch te duur uit.

Rode Duivels
Het nieuwe voetbalstadion in Brussel moet in 2019 klaar zijn en komt in de plaats van het Koning Boudewijnstadion, het voormalige Heizelstadion. Uiteindelijk zou het plaats moeten bieden aan 60.000 toeschouwers. De bouw gaat naar schatting 300 miljoen euro kosten. Bedoeling is dat het stadion de thuishaven wordt van het Belgische nationale voetbalteam (de Rode Duivels) en van huidig landskampioen Anderlecht. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link