Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BAM krijgt contract van 125 miljoen van ZMC

Bouwbedrijf BAM neemt naast de bouw, ook de schoonmaak van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) voor zijn rekening. BAM heeft een contract ter waarde van 125 miljoen euro gekregen voor de exploitatie van het nieuwe ZMC gedurende een periode van 25 jaar. Dit contract volgt uit een eerder afgesloten overeenkomst voor ontwerp, bouw, onderhoud en exploitatie van het gebouw.

Volgens de overeenkomst gaat BAM onderhoud, beheer, schoonmaakdiensten en de energielevering verzorgen. Het ZMC heeft met het bouwbedrijf prestatieafspraken gemaakt. Een woordvoerder van BAM geeft aan dat het steeds vaker voorkomt dat bouwers ook de schoonmaak, energievoorziening en beheer van de receptie verzorgen. “We hebben die competenties niet zelf in huis. We besteden dat uit.”

Focus op kernactiviteiten
Dit past volgens RTL Nieuws bij de trend, waarbij ziekenhuizen zich focussen op de kernactiviteiten en hun risico verlagen. Daarbij besteden ze alles uit wat niet tot deze kernactiviteiten hoort. Door de bouwer medeverantwoordelijk te maken voor de beschikbaarheid van het ziekenhuis, moeten de kosten worden gedrukt.

Risico’s te eenzijdig
Het overnemen van de werkzaamheden betekent ook dat het betreffende personeel overgaat naar BAM. Dit is volgens BAM en ZMC afgestemd met de ondernemingsraad en de vakbonden. Critici stellen dat risico’s te eenzijdig bij bouwers worden neergelegd. Als zij verkeerde inschattingen maken, draaien bouwers op voor onverwachte kosten, zo meldt FD.nl.

Het ziekenhuis wordt naar verwachting eind 2016 in gebruik genomen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres