Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijven kunnen met kennis energiemarkt kosten besparen

Bedrijven die kennis hebben van de ontwikkeling van de energiemarkt kunnen veel energiekosten besparen. In het Financieele Dagblad geeft Hans Mart Groenen. directeur van Nuon Business. uitleg hoe er voordeel te halen valt uit de zachtere winter. Daardoor is de energieprijs momenteel flink gedaald.


"Gas voor levering in 2008 is sinds vorige zomer een kwart goedkoper geworden. Een middelgroot bedrijf. dat een miljoen kubieke meter aardgas per jaar gebruikt. kan op basis van de huidige prijs al snel een paar ton besparen. Bij dat soort bedragen moet je je er als bedrijf toch echt in verdiepen." Ondernemingen die in de afgelopen jaren een contract hebben afgesloten betalen nu de hoofdprijs.

Bij de Nederlandse Spoorwegen staat het stroomverbruik bovenaan de agenda. zo laat een woordvoerder aan het Dagblad weten. "Wij nemen bijna 1.5% van de elektriciteit af in Nederland. Het is een verschrikkelijk belangrijk thema voor ons. De energie die normaal verloren gaat als een trein remt vangen we op en wordt weer gebruikt bij het optrekken. Ook trainen we machinisten in het zuinig rijden met een trein."

Lees hier het volledige artikel uit Het Financieele Dagblad

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: