Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Behandeling richtlijnen Eerste Kamer 14 juni

De plenaire behandeling van de aanbestedingsrichtlijnen door de Eerste Kamer vindt plaats op 14 juni 2016. Een aantal Kamerfracties hadden nog vragen over het voorstel en hebben op deze vragen 13 mei antwoord gekregen van minister Kamp. De deadline voor de implementatie van de richtlijnen is van 18 april verzet naar 1 juli. Voor deze tijd moeten de richtlijnen volledig zijn behandeld door de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer kan in de plenaire behandeling geen wijzigingen of verbeteringen meer voorstellen. De Eerste Kamer kan het voorstel alleen nog aannemen of verwerpen. Na het aannemen van de wet wordt deze door de koning en betrokken bewindspersonen ondertekend. Vervolgens zal de wet worden geplaatst in het Staatsblad.

De richtlijnen beogen de toegang van ondernemers tot overheidsopdrachten en speciale-sectoropdrachten te verbeteren en meer ruimte te bieden voor innovatie en duurzaamheid. De Eerste Kamer ziet echter ook de toenemende flexibiliteit bij aanbestedingsprocedures door de mededingingsprocedure met onderhandeling en de concurrentiegerichte dialoog als een belangrijke wijziging. Daarnaast worden ook de veranderingen in de administratieve lasten, integriteit bij aanbesteden, publiek-publieke samenwerking, voorbehouden opdrachten, opdrachten voor sociale en andere specifieke diensten, concessieopdrachten en speciale sectoren genoemd als belangrijke aandachtspunten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link