Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bent u met Europees aanbesteden op de goede weg?

Europees aanbesteden. De ??n gruwt ervan. omdat het de inkoop afhoudt van het èchte inkopen; de ander vindt het een zegen voor het inkoopvak. omdat men niet meer om inkoop heen kan. Wat vast staat. is dat (Europees) aanbesteden inmiddels niet meer weg is te denken uit het publieke domein. We hebben er inmiddels mee leren leven. maar de vraag of de publieke organisaties maximaal gebruik maken van de voordelen en of het toch niet nog ergens beter kan. is nog nooit objectief beantwoord.


Nog steeds zijn er organisaties die Europees aanbesteden zien als een trucje. Een complexe checklist die. als je aan de veilige kant gaat zitten. ervoor zorgt dat je niet voor het hekje komt te staan. Maar gelukkig zijn er ook organisaties die Europees aanbesteden niet als doel zien maar als middel. Een prachtig middel om de integraal verantwoordelijke manager te helpen bij het bereiken van zijn/haar doelstellingen. Maar ook een bijzonder krachtig instrument om organisaties te ondersteunen bij het streven naar doelmatigheid. doelgerichtheid en duurzaamheid.

Om te behoren tot die organisaties die de naam “best of public procurement” verdienen. moeten deze organisaties voorafgaand aan de aanbesteding goed “nadenken”. de aanbesteding goed uitvoeren en bovenal verstandig implementeren. De ervaring leert dat de inkopers zowel in het voortraject als in het natraject onvoldoende betrokken of onvoldoende actief zijn. Vaak vanuit het streven naar rechtmatigheid wel te begrijpen maar maar vanuit het collectief bijna altijd met een voor de organisaties negatief effect!

Het onderzoek dat DPA Supply Chain People / DPA Conink samen met een aantal partners (onder andere NEVI Publiek en Reed Business Information) heeft opgezet. heeft als doelstelling om publieke organisaties te ondersteunen bij het zijn/worden van de beste publieke inkooporganisatie. In eerste instantie door het in kaart brengen van de best practices en de knelpunten. om daarmee inzichtelijk te maken hoe het ook kan.

In november/december 2008 zal het onderzoek uitgevoerd worden. Via de partners zullen papieren versies van de vragenlijst worden verspreid. Daarnaast zullen de vragen vanaf november 2008 ook elektronisch beschikbaar zijn via onze DPA website en die van de partners.

Voor wie is het onderzoek bestemd? In principe voor alle publieke organisaties in Nederland. zowel voor de Rijksoverheid. de gemeentes. organisaties uit de zorg als de nutsbedrijven. De vragen zijn door de onderzoekers en de speciaal geformeerde externe denktank dusdanig opgesteld. dat iedereen uit het publieke domein zich in de vraagstelling zou moeten kunnen vinden.

Door deel te nemen aan het onderzoek worden de respondenten in staat gesteld hun eigen relatieve positie ten opzichte van de collega’s uit het publieke domein te bepalen. Een echte volwaardige publieke inkoopbenchmark of inkoopgezondheidscheck. Want net zoals u zelf zo nu en dan door de dokter gecontroleerd wordt. zo moet. wat ons betreft. ook uw inkoop- en aanbestedingsprestatie zo nu en dan gecontroleerd worden.

Deelname wordt beloond op verschillende. manieren. te weten:

  • De eerste 100 respondenten zullen de resultaten die in het voorjaar in boekvorm zullen verschijnen gratis ontvangen;
  • Deelnemers zullen exclusief worden uitgenodigd voor speciale ronde tafelbijeenkomsten om de resultaten te bespreken en verklaren.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Acquisitie naar aanleiding van uw deelname zal niet plaatsvinden.

www.dpasupplychainpeople.com

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link