Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Betaalgedrag overheid remt economie'

Als de Nederlandse overheid haar rekeningen eerder betaalt. betekent dat een enorme stimulans voor het bedrijfsleven. Het verbetert de kaspositie en levert extra banen op. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van incassobureau Intrum Justitia.

De kaspositie van het bedrijfsleven verbetert volgens de onderzoekers per direct met anderhalf miljard euro als openstaande bedragen binnen dertig dagen worden voldaan. De overheid betaalt nu na 46 dagen. Bovendien zou het op tijd betalen van de rekeningen tweeduizendend extra banen opleveren. Als iedereen in Nederland tijdig zijn verplichtingen nakomt. verbetert de kaspositie van het bedrijfsleven volgens het onderzoek met 15 miljard euro.

De arbeidsmarkt zou dan met ruim 26.000 banen groeien.Uit een eind vorig jaar door Intrum Justitia gehouden enquëte blijkt dat ondernemingen sinds het uitbreken van de kredietcrisis meer last hebben van wanbetalers. "Op tijd betalen maakt onze economie minder kwetsbaar". aldus bestuurslid Marcel van Es van het incassobureau. "We weten als geen ander dat juist liquiditeitsproblemen leiden tot failissementen. Dat kan anders en wij vinden dat de overheid daarin het voortouw moet nemen."

(c) ANP 2009

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link