Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bij aanbesteding Olympisch stadion mogelijk steekpenningen betaald

Bij de aanbesteding van de Olympische sportaccommodaties en servicediensten zijn mogelijk steekpenningen betaald. De Braziliaanse openbare aanklager heeft het corruptieonderzoek naar staatsoliebedrijf Petrobas uitgebreid met alle werken die gebouwd zijn voor de Spelen die zijn gefinancierd met overheidsgeld. Er zouden onder meer prijsafspraken zijn gemaakt rond de aanbesteding van de werken. Ook zouden er steekpenningen zijn betaald door de vijf betrokken bedrijven. Dat schrijft NRC op basis van informatie van persbureau Reuters.

Vijf bouwbedrijven zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de gebouwen en bijbehorende infrastructuur van het Olympisch Park. In totaal is daarmee 9,7 miljard euro gemoeid. Alle vijf bedrijven zijn ook betrokken bij het fraudeschandaal rondom Petrobas.

In 2014 kwam aan het licht dat staatsoliebedrijf Petrobras miljarden aan steekpenningen ontving van bouwbedrijven in ruil voor opdrachten. Ook werden politici omgekocht in ruil voor politieke steun. Door deze zaak is de mogelijke fraude bij de bouw van Olympische accommodaties ontdekt. Ook wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de gelden die bedoeld zijn voor het schoonmaken van Guanabara Baai, waar de Olympische zeilwedstrijden zullen plaatsvinden. De baai is een gevaar voor de volksgezondheid door al het afval en rioolwater dat hier al decennialang wordt gedumpt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres