Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bijzondere aanbesteding is 'een proeftuin voor aannemers'

Het straat- en asfalteringswerk in Amsterdam is door de gemeente op een bijzondere manier aanbesteed. In plaats van de prijs is de beperking van de uitstoot leidend. Hoe minder emissies, hoe hoger de score. Winnaar van de aanbesteding zal vervolgens samen met de gemeente de plannen verder uitwerken, zo meldt Bouwmachines.

Jan-Paul Rocour, hoofd stedelijk beheer van de gemeente Amsterdam, is “onder de indruk van wat er nu al beschikbaar is aan emissievrij materiaal”. Vorig week bezocht hij de georganiseerde middag van aanneemcombinatie Markus-Veekens, waarbij diverse bedrijven hun machines presenteerden en de nieuwe manier van aanbesteden werd besproken. “Wij hebben hoge ambities”, aldus Rocour tijdens de bijeenkomst. “In 2030 moet overal in de stad volledig emissievrij worden gewerkt.” De gepresenteerde machines op waterstof of accu-elektrische machines moeten hier in de toekomst voor gaan zorgen.

‘Het beste van maken’

Voor de bijzondere aanbesteding is Amsterdam een samenwerking aangegaan met negen aannemers voor het straatwerk, en met vier bedrijven voor asfalteringswerkzaamheden. Er is sprake van “een unieke aanbesteding, waarmee de gemeente Amsterdam haar nek heeft uitgestoken”, aldus directeur Erik van der Neut van aannemer Markus. “Dit is echt een proeftuin. Het is aan ons om daar het beste van te maken, samen met de gemeente.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres