Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Blok gebruikt kennis overheidsinkoop voor lege gebouwen

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst onderzoekt hoe hij kennis en ervaring van aanbestedingen kan gebruiken om van lege gebouwen af te komen. [slide]Nederland kampt met veel gevangenissen, kantoren, kazerncomplexen en zelfs woonhuizen. Bijna 3 miljoen vierkante meter vloeroppervlak probeert het Ministerie de komende jaren te slijten. Dat schrijft Facility Management Magazine.

De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur en het College van Rijksadviseurs kwamen in december vorig jaar met twee adviezen voor Minister Blok. Zij adviseerden om niet alleen naar de hoogste prijs te kijken maar ook naar de maatschappelijke doelen, de marktontwikkelingen in de gaten te houden en te leren van de aanbestedingservaringen waar de economisch meest voordelige inschrijving (emvi), wordt toegepast.

Overheidsinkoop
De minister bevestigde maandag dat het verkopen van lege gebouwen beter kan. Zijn Rijksvastgoedbedrijf ontvangt uit de vastgoedmarkt signalen dat de huidige verkoopmethoden onvoldoende aansluiten bij het verkrijgen van vreemd vermogen of het verantwoord investeren van beschikbare financiële middelen. Er zouden nu lessen geleerd kunnen worden van de overheidsinkoop.

Maatschappelijke doelen
Blok onderzoekt wat hij precies met emvi kan: “Deze methode is ontworpen voor aanbestedingsprocedures, maar ik wil onderzoeken of deze methode of andere soortgelijke methoden toegepast kunnen worden in bepaalde verkooptransacties.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres