Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
09
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Blok wil onduidelijkheid over dialoogmogelijkheden ophelderen

Blok wil onduidelijkheid over dialoogmogelijkheden ophelderen

Bij gemeenten heerst onzekerheid over de dialoogmogelijkheden met zorgaanbieders bij aanbestedingen van onder andere jeugdzorg. De aangepaste Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden wijzigt de procedure bij het aanbesteden van sociale diensten. Dit leidde tot vragen en Van Toorenburg van het CDA uitte hier vervolgens haar zorgen over in de Tweede Kamer.

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) geeft in een Kamerbrief aan dat hij hierover op 22 juni 2016 met gemeenten heeft gesproken tijdens een regietafel sociaal domein. “Besloten is dat de informatiebehoefte van gemeenten als uitgangspunt genomen moet worden. PIANOo zal haar informatie uitbreiden met aanbestedingsvraagstukken binnen het sociaal domein. Op dit moment worden er aanbestedingsmethodieken en hulpmiddelen ontwikkelt voor het sociaal domein.”

Er is langs twee sporen gewerkt aan het verkrijgen van helderheid over de dialoogmogelijkheden. Naast de inzet van PIANOo, heeft Blok ook de formele mogelijkheden in kaart laten brengen. Uit de analyse blijkt dat de dialoog voorafgaand aan de formele start van het aanbestedingstraject moet plaatsvinden. In een publicatie van Europa Decentraal zijn de uitkomsten van de analyse meegenomen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Reacties:

  • Dolf Bruins | 19-09-2016 om 18:09

    De brief impliceert overigens bestuurlijk aanbesteden niet voldoet aan de eisen van de wet (namelijk dat dialoog voorafgaand aan formele start van aanbesteding zou moeten plaatsvinden).

    Los van bestuurlijk aanbesteden ben ik het totaal niet met Blok eens. Ook tijdens de aanbestedingsprocedure bestaat er formeel ruimte voor dialoog! Bijv: concurrentiegerichte dialoog….of een mededinginsprocedure…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.