Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Bod NS aanbesteding HSL voldeed niet aan eisen'

Het bod dat de NS deed om de aanbesteding van de hogesnelheidslijn (HSL) te kunnen winnen voldeed niet aan de eisen. Dat erkende de externe HSL-adviseur van het ministerie van Verkeer en Waterstaat Kees van Krieken woensdag tegenover de enquetecommissie Fyra.

Volgens Van Krieken waren er een aantal aspecten in de aanbesteding van de NS die niet klopten, maar zou hier in een latere fase verder over worden onderhandeld.  Dit zou uiteindelijk niet gebeurd zijn, ook omdat de NS voor het ministerie de enige serieuze kandidaat was.

Reistijd
Volgens Van Krieken was duidelijk dat de NS de reistijddoelstellingen niet zou halen. Het ministerie zou ondertussen geredeneerd hebben: “we kijken wel hoe ver ze komen”. Van Krieken zegt voor de commissie dat een voorwaarde was dat de trein in 93 minuten van Amsterdam naar Brussel zou kunnen komen, maar de NS kwam blijkens berekeningen slechts tot 101 minuten.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres