Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Bouw station Assen duurder dan gepland

De bouw van het nieuwe station in Assen valt duurder uit dan gepland. De kosten zouden eerst 6 miljoen euro zijn. Dit wordt nu 8,3 miljoen euro. Het station was al gegund voor een bedrag van 3,1 miljoen euro boven de raming, maar is nu nog eens met 2,3 miljoen euro gestegen. Dit meldt de NOS.

De bouw van het station is gegund aan Hegeman Beton- en Industriebouw uit Nijverdal. Dit is een van de drie aannemers die in aanmerking kwamen om het ontwerp uit te voeren. Alle drie de aannemers kwamen boven de geschatte kosten uit, maar Hegeman Beton- en Industriebouw was het goedkoopst.

Reële prijs
Volgens het Dagblad van het Noorden twijfelde de gemeente niet over de gunning. Het moest door gaan. Harmke Vlieg, wethouder van Assen, zegt dat er sprake is van een reële prijs en dat niemand het goedkoper had kunnen bouwen. “Het is een beeldbepalend gebouw en is de hoge prijs zeker waard.”

Uniek ontwerp
Volgens Vlieg zijn er maar weinig aannemers die dit station kunnen bouwen. “Het is een uniek ontwerp, gemaakt van hout en staal.” Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moeten op verschillende plekken in de omgeving speciale kranen komen. Die complexiteit kon, volgens Vlieg, van tevoren niet worden ingeschat.

Ingewikkelde luifel
Vooral de luifel van het gebouw blijkt ingewikkeld om te bouwen. Het plan is dat het station de vorm van een driehoek krijgt, waarbij een van de punten over het station doorloopt. Het stationsgebouw wordt open en transparant en is ontworpen door Powerhouse Company/De Zwarte Hond.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.