Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

“Bouwbedrijven nemen onaanvaardbaar veel risico”

Bouwbedrijven nemen nog steeds onaanvaardbare risico’s bij het inschrijven op grote projecten. De marges zullen daardoor dit jaar nog verder dalen. Dat stelt VolkerWessels, de op een na grootste bouwer van Nederland, aldus FD.nl.

Veel bedrijven hebben onlangs gezworen geen risico’s meer te nemen bij aanbestedingen. BAM, Heijmans en Ballast Nedam moesten de afgelopen jaren vaak melden dat ze opdrachten tegen te lage prijzen hadden binnengehaald.

Problemen houden aan
Ondanks de beloftes van de bedrijven geeft VolkerWessels aan dat de problemen in de sector de komende jaren nog wel aan gaat houden. “Er worden meer risico’s geaccepteerd. Vooral de aanbestedingsmarkt wordt gekenmerkt door overcapaciteit”, aldus de financieel bestuurder Jan van Rooijen, tegen de krant.

Grote verschillen
VolkerWessels zegt grote verschillen in prijs tegen te komen bij aanbestedingen. “Prijsverschillen in aanbestedingen van meer dan 25% zijn geen uitzondering.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres