Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bouwers willen kabelbaan Venlo niet bouwen voor eigen risico

De mogelijke bouwers van een kabelbaan tussen Blerick en Venlo willen dit niet volledig voor eigen risico doen. Er heerst namelijk nog teveel onzekerheid over het bezoekersaantal. Geïnteresseerde bedrijven kunnen daarom een garantiestelling op een minimum aantal bezoekers aanvragen. Dat meldt De Limburger.

Venlo heeft nog geen bedrijf kunnen vinden dat de kabelbaan over de Maas naar het kazerneterrein in Blerick volledig voor eigen risico wil bouwen en exploiteren. De potentiële bouwers vinden het namelijk gevaarlijk om voor eigen risico te werken zolang het project Fort van Venlo in Blerick nog niet is gerealiseerd en het onduidelijkheid is hoeveel bezoekers er naar het kazernetererein zullen komen. Dit blijkt uit een eerste gespreksronde tussen de gemeente Venlo en mogelijk geïnteresseerde bedrijven.

Financiële garantie minimum aantal bezoekers
Bedrijven kunnen daarom voor de aanbesteding voor de bouw van de kabelbaan een financiële garantie voor een minimum aantal bezoekers aanvragen. Dat heeft de gemeente besloten. Venlo wil dit gaan betalen door de uitgaven aan bijvoorbeeld de openbare ruimte of parkeren op het terrein van project Fort uit te stellen. Voor het Fort zou het niet veel uitmaken, denkt mede-initiatiefnemer Hessel Meijer van het Fort Venlo.

Startdatum onbekend
Wanneer de aanbesteding van de kabelbaan van start gaat, is nog niet bekend. Het tracé van de toekomstige kabelbaan is wel al vastgelegd. Het begin- en eindpunt is het braakliggende terrein tussen poppodium Grenswerk en de Maaskade in Venlo en de hoek tussen de gebouwen C en E op het voormalige kazerneterrein in Blerick.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres