Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Bouwers willen kabelbaan Venlo niet bouwen voor eigen risico

Bouwers willen kabelbaan Venlo niet bouwen voor eigen risico
Foto: Gemeente Venlo

De mogelijke bouwers van een kabelbaan tussen Blerick en Venlo willen dit niet volledig voor eigen risico doen. Er heerst namelijk nog teveel onzekerheid over het bezoekersaantal. Geïnteresseerde bedrijven kunnen daarom een garantiestelling op een minimum aantal bezoekers aanvragen. Dat meldt De Limburger.

Venlo heeft nog geen bedrijf kunnen vinden dat de kabelbaan over de Maas naar het kazerneterrein in Blerick volledig voor eigen risico wil bouwen en exploiteren. De potentiële bouwers vinden het namelijk gevaarlijk om voor eigen risico te werken zolang het project Fort van Venlo in Blerick nog niet is gerealiseerd en het onduidelijkheid is hoeveel bezoekers er naar het kazernetererein zullen komen. Dit blijkt uit een eerste gespreksronde tussen de gemeente Venlo en mogelijk geïnteresseerde bedrijven.

Financiële garantie minimum aantal bezoekers
Bedrijven kunnen daarom voor de aanbesteding voor de bouw van de kabelbaan een financiële garantie voor een minimum aantal bezoekers aanvragen. Dat heeft de gemeente besloten. Venlo wil dit gaan betalen door de uitgaven aan bijvoorbeeld de openbare ruimte of parkeren op het terrein van project Fort uit te stellen. Voor het Fort zou het niet veel uitmaken, denkt mede-initiatiefnemer Hessel Meijer van het Fort Venlo.

Startdatum onbekend
Wanneer de aanbesteding van de kabelbaan van start gaat, is nog niet bekend. Het tracé van de toekomstige kabelbaan is wel al vastgelegd. Het begin- en eindpunt is het braakliggende terrein tussen poppodium Grenswerk en de Maaskade in Venlo en de hoek tussen de gebouwen C en E op het voormalige kazerneterrein in Blerick.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.