Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Branchevereniging ICT blij met meldpunt misstanden

Branchevereniging Nederland ICT deelt met haar achterban de oprichting van een meldpunt voor misstanden bij aanbestedingen van de politie. Ze is blij met de oprichting door Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Hij opende eerder in mei  het meldpunt waar bedrijven klachten kunnen indienen over mogelijke misstanden of integriteitsschendingen bij aanbestedingen en inkoop van de Nationale Politie.

‘We brengen dit onderwerp graag onder de aandacht, omdat integriteit ook voor Nederland ICT van belang is’, schrijft de ICT-branchevereniging op zijn website.

Niet tevreden
Het meldpunt is bedoeld voor partijen die zich niet vrij voelen om zich te melden bij de Nationale Politie zelf. Het meldpunt is er ook voor bedrijven die mogelijke misstanden al hebben gemeld bij de Nationale Politie, maar niet tevreden zijn over de manier waarop de melding wordt behandeld. Meldingen worden behandeld door een tijdelijke commissie die speciaal voor het meldpunt in het leven is geroepen. Het meldpunt is in eerste instantie voor een jaar geopend.

Gesjoemeld
Eerder waren de aanschaf van auto’s en portofoons door de politie omstreden. De aanbestedingen verliepen niet zoals ze zouden moeten gaan. Brancheorganisatie Nederland ICT meldt zich sinds de berichten rondom ongepast gedrag bij aanbestedingen van Ordina​ volop in het debat over integriteit bij aanbestedingen. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres