Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Breda verzuimt aan te besteden voor 13 miljoen euro

De gemeente Breda wilde problemen rondom aanbesteden aanpakken met een verbeterplan, maar de jaarrekening over 2020 wijst uit dat het aantal foute aanbestedingen alleen maar is toegenomen. Over 2020 heeft de gemeente Breda opdrachten ter waarde van 13 miljoen euro niet aanbesteed, terwijl dat wel had gemoeten.

De gemeenteraad had vorige week felle kritiek op het handelen van het college van B&W. Het bedrag waarvoor onterecht niet is aanbesteed is van 3 miljoen opgelopen naar 13 miljoen. Vanaf 2019 is er een Meerjarig Verbeterplan dat het aantal foute aanbestedingen moet verkleinen. Dat is echter niet gelukt.

Bestuurscultuur

Accountant PWC, die de jaarrekening van de gemeente opstelde, stelt dat het vooral misgaat bij het kiezen van de procedure. “Er wordt enkelvoudig aan iemand gegund, bijvoorbeeld omdat we in de coronasituatie snel iemand nodig hadden voor de Tozo-uitkeringen. We kennen iemand die dat goed kan en huren die snel in.” Wethouder van Bedrijfsvoering Adank stelt dat het niet alleen ligt aan de verantwoordelijke wethouder Bos van Financiën, maar dat de informele bestuurscultuur ook de boosdoener is. “We zullen strakker moeten sturen”, zegt hij.

Bron: BNdeStem

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link