Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Broadcast Partners wint gunning digitale radio Oost-NL

De aanbesteding van het regionale digitale radionetwerk DAB+ voor Oost-Nederland is gewonnen door zenderexploitant Broadcast Partners. [slide]Het is de bedoeling dat dit digitale radionet uiterlijk 1 september in de lucht is.

De aanbesteding in Oost-Nederland wordt uitgevoerd door stichting ROOS, de belangenorganisatie van de regionale omroepen in Nederland. Eerder won Broadcast Partners ook al de aanbesteding van het DAB+net voor Zuidwest-Nederland.

Opvolger
DAB+ is de opvolger van FM en AM waarbij radiosignalen digitaal via de ether kunnen worden verstuurd. Steeds meer nieuwe radio’s kunnen DAB+ ontvangen, waarbij de geluidskwaliteit veel beter is. Ook kunnen er veel meer zenders dan nu gebruik van maken. Op dit moment zijn de landelijke commerciële en publieke radiostations al in bijna heel Nederland via DAB+ te ontvangen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres