Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BRU niet besluitvaardig omtrent aanbesteding OV

Bestuur Regio Utrecht (BRU) is er nog steeds over uit of de bussen en trams van Connexxion of die van Qbuzz binnenkort door de provincie gaan rijden.

De aanbesteding van het openbaar vervoer in Utrecht is al jarenlang een issue. Een eerdere procedure liep volledig in de soep, waarop de rechtbank besloot dat de aanbesteding compleet overnieuw moest. Begin september moest BRU met een besluit komen, maar nu meldt RTV Utrecht dat het samenwerkingsverband tussen negen gemeenten in de provincie Utrecht langer de tijd wil nemen om de offertes van vervoersbedrijven Connexxion en Qbuzz te beoordelen.

Onbegrip

Reizigers van de huidige vervoerder in de stad Utrecht reageren tegen RTV Utrecht vol onbegrip over de gang van zaken. Zo meldt een vrouw dat op de twee zaterdagen dat ze de bus nam tussen de wijk Overvecht en het Centraal Station, beide keren de bus uitviel met hydraulische problemen. “Opmerking van de chauffeur: ‘Gelukkig hoeven ze nog maar anderhalf jaar mee’. Leve het BRU.”

Opheffing in januari
Saillant detail is dat in maart van dit jaar bekend werd dat het BRU per 1 januari 2013 zal ophouden te bestaan, waarna de provincie alle taken van het orgaan zal overnemen. Welke gevolgen dit heeft voor de nu opnieuw vertraagde OV-aanbesteding, is nog niet bekend.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres