Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Brussel wil dat Nederlandse woningcorporaties gaan aanbesteden

De Europese Commissie (EC) heeft Nederland heeft een laatste waarschuwing over de aanbestedingsplicht van woningcorporaties gegeven. Volgens de EC besteden woningcorporaties opdrachten ten onrechte niet aan en overtreedt Nederland daarmee de regels. Als Nederland de status van woningcorporaties niet binnen twee maanden aanpast, kan de commissie naar het Europees Hof van Justitie stappen.

Volgens de Nederlandse regelgeving vallen woningcorporaties niet onder een overheidsorgaan en zijn deze niet aanbestedingsplichting. De Europese Commissie ziet dit anders en wil dat woningcorporaties transparante inschrijvingen organiseren voor bouwplannen. Europa kwam in 2017 al met een waarschuwing, gevolgd door een tweede in 2019. Volgens de EC moeten woningcorporaties hun opdrachten openbaar maken om eerlijke concurrentie en de kwaliteit van de inkoop te bevorderen.

Aedes, koepel van woningcoporaties, ontkent dat woningcorporaties overheidsinstanties zijn, en daarmee verplicht zijn te voldoen aan de aanbestedingsregels.

Bron: FD.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link