Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bulgarije gunt mensensmokkelaar opdracht vervoeren asielzoekers

De Bulgaarse grenspolitie heeft een van mensensmokkel verdacht bedrijf in de arm genomen om asielzoekers in vreemdelingendetentie te vervoeren. De top van de politie is onder druk opgestapt. Het contract heeft een waarde van 100.000 euro. Het blijkt nog niet erg gemakkelijk om van de gunning af te komen, stelt Z24! naar aanleiding van een bericht op de Bulgaarse nieuwssite Sofia Globe.

Het Bulgaarse Openbaar Ministerie is bezig met een onderzoek naar de eigenaar van het busbedrijf Edelweiss0707. Grigor Grigorov werd eerder gearresteerd in Tsarevo, dichtbij de Turkse grens, terwijl er 66 Afghanen en Irakezen in zijn bus zaten. De bus is ingenomen en Grigorov kreeg huisarrest.

Vanwege het huisarrest hevelde Grigorov het eigendom van het busbedrijf over naar zijn vader. Die schreef zich vervolgens in voor de publieke aanbesteding. Ondanks de verdenking rond Grigorov sleepte het bedrijf de opdracht in de wacht om met bussen opgepakte immigranten zonder papieren te vervoeren. Het zou zelfs gaan om de ingenomen bus. Sofia Globe verwacht dat er nog meer ontslagen gaan vallen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres