Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Bulgarije gunt mensensmokkelaar opdracht vervoeren asielzoekers

Bulgarije gunt mensensmokkelaar opdracht vervoeren asielzoekers

De Bulgaarse grenspolitie heeft een van mensensmokkel verdacht bedrijf in de arm genomen om asielzoekers in vreemdelingendetentie te vervoeren. De top van de politie is onder druk opgestapt. Het contract heeft een waarde van 100.000 euro. Het blijkt nog niet erg gemakkelijk om van de gunning af te komen, stelt Z24! naar aanleiding van een bericht op de Bulgaarse nieuwssite Sofia Globe.

Het Bulgaarse Openbaar Ministerie is bezig met een onderzoek naar de eigenaar van het busbedrijf Edelweiss0707. Grigor Grigorov werd eerder gearresteerd in Tsarevo, dichtbij de Turkse grens, terwijl er 66 Afghanen en Irakezen in zijn bus zaten. De bus is ingenomen en Grigorov kreeg huisarrest.

Vanwege het huisarrest hevelde Grigorov het eigendom van het busbedrijf over naar zijn vader. Die schreef zich vervolgens in voor de publieke aanbesteding. Ondanks de verdenking rond Grigorov sleepte het bedrijf de opdracht in de wacht om met bussen opgepakte immigranten zonder papieren te vervoeren. Het zou zelfs gaan om de ingenomen bus. Sofia Globe verwacht dat er nog meer ontslagen gaan vallen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.