Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bureaucratie Jeugdwet belemmert jeugdzorg

De overgang van de jeugdzorg naar gemeenten kost jeugdinstellingen zoveel tijd en geld, dat zij bang zijn dat de kinderen eronder zullen lijden.[slide] Begin volgend jaar gaat de Jeugdwet van start en wordt de jeugdzorg overgeheveld.

Jeugdinstellingen moeten ambtenaren van gemeenten inschakelen voor het inkopen van medische zorg. Dat gaat ten koste van het bedrag dat de instellingen overhouden voor de jeugdzorg zelf. `Alleen al die 3 procent voor `uitvoering` die er bij ons afgaat, kost hier dertig gedragswetenschappers hun plek, die nu nog 1.800 kinderen helpen`, zegt bestuurslid Peter Dijkshoorn van Accare, een organisatie voor jeugdpsychiatrie tegen het NRC.

Dat er minder kinderen terecht kunnen in de psychische zorg, baart de GGZ ook zorgen. Het aantal kinderen met een psychische diagnose is volgens de regering te hoog en de zorg is duur. Politici willen dat kinderen met problemen eerst worden beoordeeld door scholen, maatschappelijk werkers of een wijkverpleegkundige. Dat is allemaal om de kosten van de diagnose te drukken.        

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link