Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Busvervoer Provincie Utrecht wordt gegund

Utrecht heeft een deel van het busvervoer in de provincie op de markt gebracht.[slide] Geïnteresseerde vervoerders maken kans op de exploitatie van het busvervoer in de provincie voor de periode van december 2016 tot december 2023. Gedeputeerde Staten en de provincie hebben inmiddels het bestek met het programma van eisen voor het vervoer vastgesteld.

Daarin is bepaald aan welke criteria en voorwaarden de nieuwe vervoerder moet voldoen. Voornamelijk het aantal dienstregelingsuren weegt zwaar in de beoordeling. De concessie gaat over de lijnen in het (noord)oosten en westen van de provincie.

Qbuzz
Het vervoer van de stad Utrecht en Bunnik, De Bilt, Houten, Stichtse Vecht, Nieuwegein, Vianen, IJsselstein en Zeist is al eerder gegund. Dit wordt sinds 1 december 2013 door vervoerder Qbuzz uitgevoerd, in opdracht van Bestuur Regio Utrecht (BRU). Met het besluit tot de opheffing van de stadsregio’s eind 2014, ligt de verantwoordelijkheid voor het openbaar vervoer niet meer bij BRU, maar bij de provincie. De nieuwe concessie voor de gemeenten rondom Utrecht krijgt daarom een looptijd van 7 jaar.

Concessiegebied
Binnen het concessiegebied van de provincie Utrecht rijden momenteel op een aantal trajecten al buslijnen die onder de verantwoordelijkheid vallen van andere concessieverleners. Inschrijvers moeten van Utrecht een duurzaamheids- en materieelplan in hun inschrijving opnemen. Op 18 mei sluit de inschrijving voor de nieuwe concessie. Op 30 juni wordt naar verwachting bekend gemaakt aan welke vervoerder de concessie wordt toegewezen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link