Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BZK start aanbesteding printers en mobiele apparatuur

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft, namens de rijksoverheid, twee grote aanbestedingen uitgeschreven: een voor printers en een voor mobiele apparatuur. Beide aanbestedingen hebben een waarde van tientallen miljoenen. Dit meldt Rijksoverheid.

De printers en kopieermachines die het Rijk nu in bezit heeft, zijn de komende jaren aan vervanging toe. Daarom is BZK een aanbesteding gestart om nieuwe apparaten te kopen of te huren. Het installeren en onderhouden van alle apparaten hoort ook bij de opdracht. De opdracht wordt openbaar aanbesteedt.

Duurzaamheid
In de aanbesteding wordt ook aandacht besteedt aan duurzaamheid. Veel fabrikanten hebben het afgelopen jaar energiezuinige apparatuur ontwikkeld, ziet de Rijksoverheid. Daarnaast moeten de printers standaard afgesteld zijn op zwart/wit en op dubbelzijdig afdrukken.

Flexibel
Later deze maand volgt er nog een aanbesteding voor de inkoop van laptops, tablets en mobiele telefoons. Door het aanbesteden van deze producten zijn ambtenaren niet meer gebonden aan één plek, maar kunnen ze flexibel werken. In totaal zullen er ongeveer 80 duizend apparaten nodig zijn.

Gezamenlijke overeenkomsten
Een aantal rijksoverheidsorganisaties maken sinds 2007 gebruik van gezamenlijke overeenkomsten om ICT-hardware en aanverwante software en diensten te kunnen bestellen, meldt Computable.nl. Deze overeenkomsten moeten Europees worden aanbesteed.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres