Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

BZK start aanbesteding printers en mobiele apparatuur

BZK start aanbesteding printers en mobiele apparatuur

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft, namens de rijksoverheid, twee grote aanbestedingen uitgeschreven: een voor printers en een voor mobiele apparatuur. Beide aanbestedingen hebben een waarde van tientallen miljoenen. Dit meldt Rijksoverheid.

De printers en kopieermachines die het Rijk nu in bezit heeft, zijn de komende jaren aan vervanging toe. Daarom is BZK een aanbesteding gestart om nieuwe apparaten te kopen of te huren. Het installeren en onderhouden van alle apparaten hoort ook bij de opdracht. De opdracht wordt openbaar aanbesteedt.

Duurzaamheid
In de aanbesteding wordt ook aandacht besteedt aan duurzaamheid. Veel fabrikanten hebben het afgelopen jaar energiezuinige apparatuur ontwikkeld, ziet de Rijksoverheid. Daarnaast moeten de printers standaard afgesteld zijn op zwart/wit en op dubbelzijdig afdrukken.

Flexibel
Later deze maand volgt er nog een aanbesteding voor de inkoop van laptops, tablets en mobiele telefoons. Door het aanbesteden van deze producten zijn ambtenaren niet meer gebonden aan één plek, maar kunnen ze flexibel werken. In totaal zullen er ongeveer 80 duizend apparaten nodig zijn.

Gezamenlijke overeenkomsten
Een aantal rijksoverheidsorganisaties maken sinds 2007 gebruik van gezamenlijke overeenkomsten om ICT-hardware en aanverwante software en diensten te kunnen bestellen, meldt Computable.nl. Deze overeenkomsten moeten Europees worden aanbesteed.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.