Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
10
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

BZK wil aanbesteden voor startups toegankelijker maken

BZK wil aanbesteden voor startups toegankelijker maken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft het programma Startup in Residence (SiR) gelanceerd. Het hoopt zo aanbestedingsprocedures toegankelijker te maken voor startups. Zo kunnen de startups samen met het ministerie werken aan innovatieve oplossingen voor verschillende maatschappelijke uitdagingen.

Het programma richt zich in eerste instantie op vier pilot projecten of, in de woorden van het ministerie, ‘BZK Challenges’. Deze richten zich op digitale inclusie, aardgasvrije woningen, spoedzoekers op de woningmarkt en het voorkomen van fraude bij pachtgronden.

Tijdsbesparing
Startups die aan een van de vier ‘challenges’ mee willen doen kunnen via een vereenvoudigde aanbestedingsprocedure geselecteerd worden. Zo zijn de benodigde documenten voor een aanbesteding ingekort, wat tot minder tijdsverlies lijdt. Een succesvolle samenwerking kan bovendien leiden tot opschaling zonder dat dat de startup opnieuw een aanbestedingsprocedure in moet.

Nieuwe werkwijze
Staatssecretaris van BZK Raymond Knops stelt dat dit programma moet worden gezien in de context van zijn presentatie van de Agenda Digitale Overheid. Daarin gaf hij aan dat de overheid “op een andere manier moet werken door te experimenteren, ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en connecties aan te gaan met nieuwe partijen. SíR past bij deze nieuwe werkwijze.”

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.