Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van die advertenties wordt de redactie betaald die het nieuws op deze website verzorgd. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BZK wil aanbesteden voor startups toegankelijker maken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft het programma Startup in Residence (SiR) gelanceerd. Het hoopt zo aanbestedingsprocedures toegankelijker te maken voor startups. Zo kunnen de startups samen met het ministerie werken aan innovatieve oplossingen voor verschillende maatschappelijke uitdagingen.

Het programma richt zich in eerste instantie op vier pilot projecten of, in de woorden van het ministerie, ‘BZK Challenges’. Deze richten zich op digitale inclusie, aardgasvrije woningen, spoedzoekers op de woningmarkt en het voorkomen van fraude bij pachtgronden.

Tijdsbesparing
Startups die aan een van de vier ‘challenges’ mee willen doen kunnen via een vereenvoudigde aanbestedingsprocedure geselecteerd worden. Zo zijn de benodigde documenten voor een aanbesteding ingekort, wat tot minder tijdsverlies lijdt. Een succesvolle samenwerking kan bovendien leiden tot opschaling zonder dat dat de startup opnieuw een aanbestedingsprocedure in moet.

Nieuwe werkwijze
Staatssecretaris van BZK Raymond Knops stelt dat dit programma moet worden gezien in de context van zijn presentatie van de Agenda Digitale Overheid. Daarin gaf hij aan dat de overheid “op een andere manier moet werken door te experimenteren, ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en connecties aan te gaan met nieuwe partijen. SíR past bij deze nieuwe werkwijze.”

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres