Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Catering Defensie toch uitbesteed

Door bezuinigingen is de ambitie van het kabinet, om schoonmakers en keukenpersoneel voortaan weer in dienst te nemen, van de baan. Het is simpelweg te duur. De grootste cateraar van het Rijk, Defensie, wordt uitbesteed en daardoor dreigen negenhonderd ambtenaren hun baan te verliezen.

Het kabinet wilde in 2012 een duidelijk signaal afgeven en gaf in het regeerakkoord aan dat flexwerkers aan de onderkant van de arbeidsmarkt gewoon weer in dienst moeten worden genomen. De rijksoverheid zou het goede voorbeeld geven en van de schoonmakers en cateringmedewerkers ambtenaren maken.

Te laat voor defensiemedewerkers
Het uitbesteden van Paresto, de naam van de defensiecateraar, begon in 2011 en had halverwege vorig jaar al afgerond moeten zijn. De wens van de PvdA doorkruiste dit, maar voor de defensiemedewerkers is het al te laat.

Vijf jaar baan en salaris
Om toch nog een gedeelte van de belofte uit het regeerakkoord waar te maken, houden de defensieambtenaren, die de dupe zijn van de uitbesteding van de catering, minstens vijf jaar hun baan en salaris. Die kosten worden aan het Rijk doorberekend. Daarnaast is Defensie ook geld kwijt aan ambtenaren die besluiten niet mee te gaan.

Grote verliespost
Dit zorgt voor veel ophef. Militaire vakbonden geven aan dat de uitbesteding, in plaats van een bezuiniging, de schatkist de komende vijftien jaar een verliespost oplevert. De bonden zijn fel tegen de uitbesteding.

Besluit uitgesteld
Marktpartijen kunnen tot februari volgend jaar bieden op Paresto. Afhankelijk van hun aanbiedingen besluit minister Hennis dan of de uitbesteding definitief doorgaat.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres