Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CEN keurt EU-standaard voor e-factuur goed

De Committee for Standardisation (CEN) heeft de standaard goedgekeurd waaraan e-facturen binnen de EU moeten voldoen. Daarmee is nu het fundament vastgesteld waarmee eenduidige uitwisseling van e-facturen gerealiseerd wordt tussen leveranciers en overheden, laat PIANOo weten. De wens bestaat dat deze standaard ook tussen bedrijven onderling gebruikt gaat worden.

Aanbestedende diensten in Europa moeten vanaf eind 2018 e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. Verankering in de wet vindt later in 2017 plaats via een wijziging van de Aanbestedingswet. De nu vastgestelde standaard is van belang voor de formulering van de wetswijziging.

De standaard gaat naar verwachting zorgen voor minder discussies tussen overheden en leveranciers over hoe de factuur eruit moet zien. Het draagt bij aan het gemak, minder fouten, het is goedkoper en zorgt uiteindelijk voor efficiencyvoordelen, aldus PIANOo.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link