Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: E-procurement
Soort:

CEN keurt EU-standaard voor e-factuur goed

De Committee for Standardisation (CEN) heeft de standaard goedgekeurd waaraan e-facturen binnen de EU moeten voldoen. Daarmee is nu het fundament vastgesteld waarmee eenduidige uitwisseling van e-facturen gerealiseerd wordt tussen leveranciers en overheden, laat PIANOo weten. De wens bestaat dat deze standaard ook tussen bedrijven onderling gebruikt gaat worden.

Aanbestedende diensten in Europa moeten vanaf eind 2018 e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. Verankering in de wet vindt later in 2017 plaats via een wijziging van de Aanbestedingswet. De nu vastgestelde standaard is van belang voor de formulering van de wetswijziging.

De standaard gaat naar verwachting zorgen voor minder discussies tussen overheden en leveranciers over hoe de factuur eruit moet zien. Het draagt bij aan het gemak, minder fouten, het is goedkoper en zorgt uiteindelijk voor efficiencyvoordelen, aldus PIANOo.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.