Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Centric sleept KPMG weer voor de rechter

Centric sleept KPMG voor de tweede keer dit jaar voor de rechter. De reden hiervoor is dat KPMG bij de gewonnen aanbesteding volgens Centric ook het personeel zou moeten overnemen, maar het bedrijf is dat niet van plan. De aanbesteding gaat over de uitvoering van accounting, payroll, managementinformatie en HR voor de tankstations van Shell in de Benelux.  Dit gebeurde eerder bij Centric, die bij het aannemen van de opdracht veel werknemers van Shell heeft overgenomen. KPMG wil die niet in dienst nemen, meldt Accountant.nl.

Centric is al eerder naar de kortgedingrechter gestapt. Onder dreiging van een dwangsom van 2,5 miljoen euro probeerde ze toegang tot hun werkplek bij KPMG af te dwingen. De rechter gaf Centric ongelijk. Bij de aanbesteding die KPMG gewonnen heeft, zou er geen sprake zijn van een overgang van onderneming, dus ook geen overgang van personeel. Centric was het niet eens met deze redenering en heeft het daarom hogerop gezocht.

Centric
Centric voert al tientallen jaren administratie uit voor Shell. Bij deze oorspronkelijke aanbesteding zijn destijds ook de Shell-medewerkers meegegaan, meldt Financieel Dagblad. Toen Shell bekend maakte dat er een nieuwe aanbesteding gestart zou worden voor  de administratieve ondersteuning in 2017, zag Centric dit als een overgang van onderneming, meldt Telegraaf. Volgens Europese richtlijnen moeten dan alle rechten en plichten van de werknemers naar de overnemende partij meeverhuizen.

KPMG
KPMG is het daar niet mee eens.  Tommie Dijstelbloem, woordvoerder van KPMG, zegt dat er geen sprake is van een overgang van onderneming, omdat ze alleen de uitvoering van administratie verzorgen. Er is geen sprake van identiteitsbehoud, omdat KPMG geen personeel, software en it-platform van Centric overneemt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres