Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CEO NS per direct weg vanwege Limburg-debacle

NS maakte vandaag in een persbericht bekend dat CEO Timo Huges zijn ontslag heeft aangeboden, nadat de Raad van Commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. Hij krijgt geen vertrekvergoeding. Aanleiding voor het vertrek is de fraude rond het openbaar vervoer in Limburg. Huges zou een aan hem geadresseerde mail, met vragen van vervoersbedrijf Veolia, hebben doorgespeeld aan NS-dochter Qbuzz/Abellio.

De NS geeft aan het te betreuren dat “tijdens het proces van de aanbesteding in Limburg ongelukkige emails zijn verstuurd, waar dat niet had gemoeten.” Huges is door zijn vertrek de tweede topman in twee jaar tijd die het veld ruimt bij de NS. Voorganger Bert Meerstadt vertrok in 2013, nadat hij in het nauw gedreven was door de problemen met de Fyra.

Schijnconstructie
Eerder bleek dat er bij Qbuzz/Abellio tijdens de bieding voor de OV-concessie in Limburg een oud-medewerker van Veolia via een schijnconstructie in dienst was genomen. Deze heeft bedrijfsvertrouwelijke informatie van Veolia gedeeld. Tegen de betrokken bestuurders van Qbuzz zijn volgens de NS direct maatregelen getroffen.

Huges op de hoogte
Enkele op non-actief gestelde bestuurders beweerden echter dat de Huges op de hoogte was van de onregelmatigheden. Ook verklaarden zij instructies gekregen te hebben om niet volledig mee te werken aan het onderzoek. Op basis van deze verklaringen en naderhand verkregen informatie, is de twijfel ontstaan of de verklaringen van Huges juist zijn. Hierop heeft de Raad van Commissarissen het vertrouwen in Huges opgezegd.Tevens is op vergelijkbare gronden de CEO van Abellio, Jeff Hoogesteger, op non-actief gesteld en uit zijn functie ontheven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres