Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
06
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Circulair aanbesteden is een feestje in Apeldoorn

Apeldoorn trakteert naast de winnaar ook de verliezers, van de tender om de wijk De Parken te vernieuwen, op taart. Projectleider Sander Lubberhuizen vond alle vijf aannemers zo goed, dat iedereen taart verdiende. Daarnaast wil de gemeente een succes maken van circulair aanbesteden. Dat meldt Cobouw.nl.

Lubberhuizen vertelt dat hij aangenaam verrast was door de bereidheid van bouwers om mee te denken en dit project radicaal anders op te zetten. De aanbesteding is uiteindelijk gewonnen door Roelofs, maar werd op de voet gevolgd door KWS, NTP, Dusseldorp en Reef. De winnaar is volledig geselecteerd op kwaliteit (emvi).

Andere mindset
Volgens Lubberhuizen vereist deze aanbesteding een andere mindset en breekt het met de klassieke bouwketen. Hij wilde geen hoofdaannemer die zijn onderaannemers uitknijpt. In de opdracht is het belangrijk dat een bouwcoalitie begrijpt dat beton een prachtige hoogwaardige grondstof is voor nieuwe betonklinkers en niet met een voorstel komt om het gesloopte materiaal te gebruiken als vulmiddel onder een provinciale weg. Lubberhuizen zegt dat het in de tenderfase in ieder geval al is gelukt om innovatief in te kopen met volop ruimte voor innovatie en creatieve oplossingen vanuit de markt.

Grondstoffenakkoord
De circulaire aanbesteding van Apeldoorn past goed bij het doel van Nederland om in 2050 circulair te zijn. Er mogen dan ook geen afvalstromen meer zijn. Nederland heeft zelf ook al een stap in de goede richting gedaan door het Grondstoffenakkoord begin 2017 te tekenen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.