Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CJIB alweer voor de rechter gesleept

CJIB, het grootste incassokantoor van de overheid, is door deurwaarderskantoren opnieuw voor de rechter gesleept. Ze vinden dat CJIB tijdens de, inmiddels al drie jaar durende, aanbesteding de fout in is gegaan. Dat meldt het AD.

Het is de kantoren al twee keer eerder gelukt om de rechter af te dwingen dat de aanbesteding opnieuw moest. Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wordt nu dus weer voor de derde keer voor de rechter gesleept, nadat deurwaarderskantoren maar liefst acht procedures hebben aangespannen. Voor veel deurwaarderskantoren is de aanbesteding namelijk van groot belang. CJIB is hun grootste werkgever en bij sommige kantoren hangt het voortbestaan af van het binnenslepen van een nieuwe CJIB-opdracht. Daarom zorgt de gunning al drie jaar voor verhitte gemoederen bij de verschillende deurwaarderskantoren.

Opnieuw
Een aantal kantoren zijn van mening dat de gehele aanbesteding opnieuw moet, net als de vorige keer. Er zou namelijk geen sprake zijn geweest van een anonieme selectie van kandidaten, zoals was voorgeschreven. De afzender bleek toch zichtbaar te zijn geweest via de bestandsinformatie van ingediende documenten.

Niet ingaan op verwijt
Volgens Jaap Oosterveer, woordvoerder ministerie van Veiligheid en Justitie, wordt er vanwege de hangende rechtszaken deze week niet inhoudelijk ingegaan op het verwijt van de deurwaarders.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres