Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
07
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Rechtszaken
Soort:

CJIB alweer voor de rechter gesleept

CJIB, het grootste incassokantoor van de overheid, is door deurwaarderskantoren opnieuw voor de rechter gesleept. Ze vinden dat CJIB tijdens de, inmiddels al drie jaar durende, aanbesteding de fout in is gegaan. Dat meldt het AD.

Het is de kantoren al twee keer eerder gelukt om de rechter af te dwingen dat de aanbesteding opnieuw moest. Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wordt nu dus weer voor de derde keer voor de rechter gesleept, nadat deurwaarderskantoren maar liefst acht procedures hebben aangespannen. Voor veel deurwaarderskantoren is de aanbesteding namelijk van groot belang. CJIB is hun grootste werkgever en bij sommige kantoren hangt het voortbestaan af van het binnenslepen van een nieuwe CJIB-opdracht. Daarom zorgt de gunning al drie jaar voor verhitte gemoederen bij de verschillende deurwaarderskantoren.

Opnieuw
Een aantal kantoren zijn van mening dat de gehele aanbesteding opnieuw moet, net als de vorige keer. Er zou namelijk geen sprake zijn geweest van een anonieme selectie van kandidaten, zoals was voorgeschreven. De afzender bleek toch zichtbaar te zijn geweest via de bestandsinformatie van ingediende documenten.

Niet ingaan op verwijt
Volgens Jaap Oosterveer, woordvoerder ministerie van Veiligheid en Justitie, wordt er vanwege de hangende rechtszaken deze week niet inhoudelijk ingegaan op het verwijt van de deurwaarders.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.