Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
08
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

College Eindhoven houdt informatie sociaal domein achter

College Eindhoven houdt informatie sociaal domein achter

De manier waarop de gemeente Eindhoven zorgtaken uitbesteed aan WIJeindhoven werkt niet en leidt tot veel bureaucratie. Volgens oud-wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) blijkt dit uit een analyse die in mei is besproken door het vorige college. Nu wil het nieuwe college deze informatie niet delen met de gemeenteraad.

Yvonne Bieshaar, de nieuwe directeur sociaal domein van de gemeente, heeft de analyse uitgevoerd. Zij stelt daarin ook dat Eindhoven ondermaats presteert bij het aan een baan helpen van bewoners in de bijstand en dat de visie van WIJeindhoven religieuze trekjes vertoont. Schreurs stelt dat het voormalige college verdeeld was over de vraag of de analyse gedeeld moest worden met de gemeenteraad. Uiteindelijk zou toen zijn besloten dat het nieuwe college hierover een beslissing zou moeten nemen. Het is vooralsnog onduidelijk waarom zij de informatie besluiten achter te houden.

Zorgkosten
Volgens het Eindhovens Dagblad (ED) richtte de gemeente de stichting WIJeindhoven op om de “poort tot specialistische hulp en andere, dure, professionele zorg te bewaken.” Dat moest leiden tot een andere manier van werken met minder zorgkosten, maar het ED stelt dat zeker op het gebied van specialistische jeugdzorg en beschermd wonen de kosten de pan uit rijzen.

Takenverdeling
Het ED stelt dat ook de takenverdeling niet helpt. WIJeindhoven bepaalde tot nu toe welke zorg een patiënt kreeg, terwijl de gemeente verantwoordelijk was voor inkoop en betaling. Medewerkers van WIJeindhoven weten daardoor pas sinds vorig jaar hoeveel de zorg waar zij mensen naar doorverwijzen kost.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.