Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Concessie OV Limburg gaat naar Arriva

Arriva gaat de komende vijftien jaar het openbaar vervoer in Limburg verzorgen. NS-dochter Abellio, die de aanbesteding aanvankelijk had gewonnen, verliest de gunning. Dat hebben de gedeputeerde staten van Limburg en Gelderland vandaag besloten.

Abellio won in maart de aanbesteding van het busvervoer en vier lokale spoorlijnen in Limburg. Eind april bleek dat Abellio fraude had gepleegd. De NS-dochter had bij het biedingsproces gebruik gemaakt van vertrouwelijke informatie die was gelekt door een voormalig directeur van concurrent Veolia. Deze speelde onder meer documenten over ziekteverzuim en vestigingscontracten door.

Knoop doorgehakt
De provincies hebben nu de knoop doorgehakt en besloten om de concessie met een waarde van 2 miljard euro te geven aan de nummer twee: Arriva. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck voldoet het bod van Arriva ruimschoots aan de gestelde eisen. “Op tafel ligt een bod dat de bestekeisen op onderdelen overstijgt. Zeker waar het de spoorverbindingen betreft. Met dit vervoersbedrijf is hoogwaardig openbaar vervoer in Limburg voor vijftien jaar gegarandeerd”, zo stelt Van der Broeck in een persbericht.

Naar de rechter
Veolia gaf eerder al aan er alles aan te doen om de OV-concessie in Limburg te behouden en hiervoor naar de rechter te stappen. “We zijn teleurgesteld. Wij wilden een heraanbesteding”, zegt een woordvoerder van Veolia tegen FD.nl. “Wij gaan bezwaar maken bij de provincie.” Het vervoersbedrijf was al een rechtszaak gestart tegen de provincie, omdat Abellio de concessie onterecht zou hebben gekregen. “We moeten allemaal over dezelfde informatie beschikken om een juiste bieding te kunnen doen. Dat was bij deze aanbesteding niet het geval”, aldus de woordvoerder.

Geleden schade
De provincie Limburg wil de schade claimen die het heeft geleden, doordat Abellio bij de aanbesteding fraudeerde. “Het wordt nader onderzocht wat deze claim precies inhoudt”, aldus de provincie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link