Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Conditioneel inkopen via percelen biedt kansen

Inkopers kunnen meer greep krijgen op het inkoopproces wanneer zij de mogelijkheden van percelen beter benutten. Dat stelt althans Significant-directeur Jan Telgen in een gezamenlijk stuk met Significant-consultant Koen Idzenga in Factor Magazine van mei dit jaar.


Telgen pleit voor een intelligenter gebruik van percelen. door ze in een conditioneel inkoopproces te hanteren en dus vaker aan elkaar te koppelen. Volgens Telgen en Idzenga gebeurt dat nog te weinig in zowel private als publieke sector.

Beide auteurs wijzen op de grote voordelen die conditioneel inkopen via percelen kan hebben: er is meer concurrentie. de mogelijkheid om in te spelen op specifieke marktspecialismen kan worden aangegrepen en een groter deel van de markt wordt aangesproken. Bovendien biedt conditioneel inkopen volgens Telgen en Idzenga de inkoper grote kansen om beleidsmatige invloed te hebben op basis van marktgegevens.

Voor het volledige artikel zie Conditioneel Inkopen onder ‘Artikelen’

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link