Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Connexxion mag busvervoer Noord-Holland Noord verzorgen

De aanbesteding van het busvervoer in Noord-Holland Noord is gegund aan de vervoerder Connexxion. Het bedrijf verzorgt momenteel ook het busvervoer in Noord-Holland Noord. De aanbesteding start in juli 2018 en duurt 10 jaar. Connexxion moet er ook voor zorgen dat de CO2-uitstoot wordt gehalveerd. Dit meldt OVPro.nl.

Voor de concessie Noord-Holland Noord is jaarlijks 19,1 miljoen euro beschikbaar. De provincie vindt het belangrijk dat de vervoerder zorgt voor reizigersgroei, maar ook voor meer tevreden reizigers. Noord-Holland eist daarom maatwerk waarmee beter wordt ingespeeld op de vraag van reizigers en kleinschalige mobiliteitsoplossingen. Verder is het belangrijk dat er frequent en snel vervoer is op de populaire lijnen. Een ander punt dat in de aanbesteding belangrijk is, is dat minstens de helft van alle bussen in 2025 zero emissie moet rijden.

Waarom Connexxion
Noord-Holland heeft voor Connexxion gekozen omdat, volgens de provincie, deze vervoerder goed heeft voldaan aan de eisen voor meer tevreden reizigers en een verlaging van de belasting voor milieu- en leefomgeving. Dat laatste gaat Connexxion doen door vanaf de start van de nieuwe concessie alvast met 83 zero-emissie midibussen te gaan rijden. De CO2-uitstoot vermindert daardoor met meer dan 50 procent.

Uitgesteld
De inschrijfperiode voor de aanbesteding zou al in december 2016 sluiten. Maar omdat de provincie meerdere verzoeken voor extra tijd kreeg, is er besloten om de inschrijftermijn enkele maanden uit te stellen.

Gemeenten
De gemeenten die in de concessie zijn opgenomen, zijn: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stedec Broec en de exploitatie van de Texelhopper.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres