Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Consumentenbond wil onderzoek naar groenteprijzen

De Consumentenbond wil dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoek gaat doen naar de winkelprijzen voor groente. In de periode juni tot half september kregen telers gemiddeld 1.03 euro voor een kilo gele paprika. terwijl de consument 6.26 betaalde. Dat komt neer op een marge van 508 procent.


Een zegsman van de organisatie heeft zaterdag een bericht daarover in het Agrarisch Dagblad bevestigd. De Consumentenbond heeft het verzoek begeleid met een onderzoek dat de Universiteit Wageningen naar de winkelprijzen van groenten heeft gedaan.

Volgens Erno Kuiper. de hoofddocent Marktkunde die het onderzoek verrichtte. stellen supermarkten de verkoopprijs steeds in hun voordeel bij. Prijsstijgingen bij inkoop rekenen winkels harder door dan prijsdalingen. constateert Kuiper.

(c) ANP 2008

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: