Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Contractmanagement onder vuur binnen Engelse overheid

Het ambtenarenapparaat van de Britse overheid is niet in staat om contractmanagement te ondersteunen, stelt een onderzoekscommissie. Het contractbeheer van de overheid is nu te veel gericht op de korte termijn, terwijl zij zich beter kan richten op de lange termijn.

Parlementsleden in Groot-Brittannië uiten forse kritiek op het contractmanagement binnen de Britse overheid. Uit een onderzoek, uitgevoerd door een groep van Kamerleden van het House of Commons Liaison Committee, blijkt dat het ambtenarenapparaat niet in voldoende mate is uitgerust om contractmanagement te ondersteunen. Zo zou de Britse overheid zich te veel richten op de druk op korte termijn in plaats van waar voor het geld van belastingbetalers op de lange termijn. Het rapport is gebaseerd op bewijsstukken van de Britse minister president David Cameron.

Beperkingen
Volgens het onderzoek kan het ambtenarenapparaat van de Britse overheid nog het nodige leren. Zo handelt het langzaam en heeft het weinig daadkracht. Maar ook leert het niet van eerder gemaakte fouten en komt het flink tekort op het gebied van commerciële en aanbestedende vaardigheden. Wat eveneens uit het onderzoek naar voren komt is dat ambtenaren te veel neigen naar dezelfde, vaak grote, leveranciers.

Civil Service Reform plan
In Groot-Brittannië is de overheid zich ook steeds meer bewust van de problemen op dit gebied. Vandaar dat deze met een hervormingsplan is gekomen. Dit plan moet er onder meer voor zorgen dat de tekortkomingen binnen de overheid worden weggepoetst en daarnaast worden de kritiekpunten uit het onderzoek meegenomen. Zo moet het Britse ambtenarenapparaat straks weer in voldoende mate in staat zijn om degelijke contracten af te sluiten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres