Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Coronasteun middelbare scholen gaat naar commerciële partijen

Van de negentig miljoen euro die scholen krijgen om door de coronacrisis veroorzaakte leerachterstanden weg te werken, gaat gemiddeld de helft naar commerciële partijen. Dat blijkt uit onderzoek van Investico.

Investico vroeg middelbare scholen waar scholen de subsidie aan uitgeven. De meeste schoolleiders geven aan gemiddeld de helft van het bedrag uit te geven aan de inzet van private partijen. Die verzorgen bijles, huiswerkbegeleiding en examentrainingen. Scholen willen de werkzaamheden liever niet uitbesteden, maar docenten kunnen het wegwerken van de leerachterstanden niet zelf opvangen. Slechts een derde van de respondenten gaf geen geld uit aan externe partijen. Scholen zijn vrij het bedrag naar eigen inzicht te besteden aan extra ondersteuning voor leerlingen, maar dat moet wel binnen 2,5 jaar gebeuren.

Ongelijkheid

Volgens schoolleider Merijn Sprenger biedt de subsidie scholen de kans ook kinderen uit arme gezinnen extra ondersteuning te bieden. “Zonder dit geld zouden de verschillen alleen maar groter worden.” Hij zegt dat commerciële partijen steeds vaker proberen binnen te komen bij scholen. Voor de aankomende subsidie wil hij een aanbesteding opzetten. “Je moet wel zorgen dat er een programma is dat aansluit bij wat je denkt dat belangrijk is.”

Bron: Eenvandaag.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link