Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CZ dreigt met stop op inkoop borstsparende operaties

Het CZ wil geen inkoopcontracten meer sluiten voor borstsparende operaties met ziekenhuizen die onderpresteren op dit vlak. Uit de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het AD blijkt dat de helft van de Nederlandse ziekenhuizen niet aan de kwaliteitsnormen voldoet bij borstsparende operaties.Volgens de huidige kwaliteitsnormen moet bij negen van de tien borstsparende operaties het resultaat direct goed zijn. Maar liefst de helft van de Nederlandse ziekenhuizen moet te vaak een tweede operatie uitvoeren. Het CZ. met 3.3 miljoen klanten een van de grootste ziektekostenverzekeraars. komt nu met de harde dreiging dat het deze ingrepen niet meer gaat inkopen bij de onderpresterende ziekenhuizen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft tevens strenge maatregelen aangekondigd. Bijna vijftig ziekenhuizen moeten binnen zes weken duidelijkheid geven over hun ondermaatse prestaties. “Wij hebben minder geduld dan de inspectie.” stelt CZ directeur Zorg Joël Gijzen in een reactie in het Algemeen Dagblad. “Een ziekenhuis moet het wel heel bont maken wil de inspectie er een afdeling sluiten. Wij gaan gewoon zeggen: jongens. het moet beter. anders sluiten we voorlopig geen contracten meer. Dat raakt een ziekenhuis hard.”

Bron: AD.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link