Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

D66 wil onderzoek naar inbesteding OV

Gemeenteraadsleden van D66 willen dat de Vervoerregio Amsterdam onderzoek doet naar het inbesteden van openbaar vervoer. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht mogen sinds 2013 kiezen of ze het OV openbaar aanbesteden of onderhands gunnen. Amsterdam heeft tot nu toe steevast voor het eerste gekozen en dat leidde altijd tot een gunning aan GVB.

De gemeenteraadsleden zijn nu benieuwd naar de ervaringen van andere steden. Daarbij zullen ze het vooral bij Metropoolregio Rotterdam-Den Haag moeten zoeken, stelt branchemedium OV-Pro. Die vervoersregio heeft in 2016 de stadsconcessies aan RET en HTM via een inbesteding gegund.

Evaluatie
Aanleiding voor het verzoek van raadsleden Sybrig van Keep en Jan-Bert Vroege is het feit dat Vervoerregio Amsterdam spoedig een beslissing moet nemen over haar concessie aan GVB. Hoewel deze tot 2024 loopt, wordt er dit jaar een evaluatie over de afgelopen paar jaar uitgevoerd. GVB moet dan aan bepaalde criteria voldoen om haar contract te mogen vervolmaken.

Resultaten
Mocht de uitkomst van de evaluatie negatief blijken zal de concessie aan GVB in 2021 aflopen en zal de Vervoerregio moeten besluiten op welke manier het een nieuwe concessie wil gunnen. Van Keep en Vroege willen daarom dat de Regioraad goed geïnformeerd is over de mogelijkheden voor concessieverlening. De resultaten van het onderzoek moeten volgens hen uiterlijk 15 oktober bekend zijn

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres