Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

De Backer wil nieuwe aanbesteding Belgische windparken

Philippe de Backer, de Belgische staatsecretaris voor de Noordzee, wil de concessies van de drie geplande windparken op zee herroepen en vervangen door een nieuwe aanbesteding. Veel toeleveranciers reageren vol onbegrip op deze plannen. Ze zijn bang dat hierdoor veel banen verloren zullen gaan. Dit meldt De Morgen.

De Backer wil de drie geplande windparken op zee, Seastar, Mermaid en Northwester, annuleren. Hij wil een voorstel bij de regering indienen om de concessies te herroepen en de windparken via een nieuwe aanbesteding toe te wijzen aan het bedrijf dat tegen de laagste prijs kan bouwen. De aanleiding hiervoor is de revolutionaire daling van de prijzen bij buitenlandse windparken.

Minder banen
De Belgische toeleveranciers reageren geschokt en vrezen dat er banen verloren zullen gaan. In de nieuwe aanbesteding kunnen ook buitenlandse investeerders de concessies innemen. Zij zullen dan buitenlandse toeleveranciers meenemen, waardoor het werk van de Belgische toeleveranciers wordt overgenomen.

Reactie staatsecretaris
De staatsecretaris heeft op Twitter zijn beleid verdedigt: “Miljarden aan subsidies levert geen duurzame jobcreatie op. De windparkensector is volwassen en moet concurrentieel zijn. Daarom is aanbesteden juist.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres