Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

De Backer wil nieuwe aanbesteding Belgische windparken

Philippe de Backer, de Belgische staatsecretaris voor de Noordzee, wil de concessies van de drie geplande windparken op zee herroepen en vervangen door een nieuwe aanbesteding. Veel toeleveranciers reageren vol onbegrip op deze plannen. Ze zijn bang dat hierdoor veel banen verloren zullen gaan. Dit meldt De Morgen.

De Backer wil de drie geplande windparken op zee, Seastar, Mermaid en Northwester, annuleren. Hij wil een voorstel bij de regering indienen om de concessies te herroepen en de windparken via een nieuwe aanbesteding toe te wijzen aan het bedrijf dat tegen de laagste prijs kan bouwen. De aanleiding hiervoor is de revolutionaire daling van de prijzen bij buitenlandse windparken.

Minder banen
De Belgische toeleveranciers reageren geschokt en vrezen dat er banen verloren zullen gaan. In de nieuwe aanbesteding kunnen ook buitenlandse investeerders de concessies innemen. Zij zullen dan buitenlandse toeleveranciers meenemen, waardoor het werk van de Belgische toeleveranciers wordt overgenomen.

Reactie staatsecretaris
De staatsecretaris heeft op Twitter zijn beleid verdedigt: “Miljarden aan subsidies levert geen duurzame jobcreatie op. De windparkensector is volwassen en moet concurrentieel zijn. Daarom is aanbesteden juist.”

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.