Magnifying glass Close

Defensie wil innovatie stimuleren

Defensie wil via een nieuwe manier van inkopen het Nederlandse mkb inspireren om innovatieve producten diensten te leveren aan Nederlandse legerbases. Door middel van het Fieldlab Smart Bases, zoals de proef heet, zoekt Defensie contact met mkb-bedrijven die kunnen voorzien in alle denkbare civiele behoeftes rond de inrichting van de bases van waaruit Nederlandse militairen in het buitenland opereren.

“Als het gaat om aanbesteden, loopt Defensie niet voorop”, zegt brigadegeneraal Hans Damen, bij Defensie verantwoordelijk voor het project, tegen NIDV. “De klassieke manier van inkopen was dat je na een vaste procedure een bestelling plaatst voor een partij iPad 1’s. Die kreeg je echter pas geleverd op het moment dat de iPad 4 al op de markt is”, omschrijft de generaal de huidige praktijk.

Aanbestedingsvormen
Met het Fieldlab wil de Landmacht experimenteren met aanbestedingsvormen, waarin leveranciers gaan voorzien in een behoefte voor een bepaalde duur. De generaal hoopt op creatieve oplossingen waar Defensie zelf nooit aan zou denken, of producten die er nu nog niet zijn.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres