Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Deli XL alert op stijging inkoopprijzen

Deli XL zegt forse prijsverhogingen als gevolg van stijgende grondstofprijzen niet te accepteren. De groothandel denkt prijsverhogingen niet aan klanten te kunnen verkopen.De foodservice markt wordt al enige tijd geconfronteerd met forse prijsstijgen van grondstoffen. Graan. plantaardige oliën. cacao en melk(poeder) worden steeds duurder. Deli XL zegt te onderkennen dat prijsverhogingen onvermijdelijk zijn. maar transparant moeten zijn en in verhouding dienen te staan tot de gestegen prijzen van de grondstoffen.

Op de wereldmarkt stijgt de vraag naar basisgrondstoffen explosief. Zo is de tarweprijs sinds januari met 80% gestegen en lijkt het einde nog niet in zicht. Een belangrijke factor in deze stijging is de toegenomen vraag naar melk. graan en vlees in Azië.  Daarnaast vallen dit jaar de graanoogsten tegen. door slechte weersomstandigheden in Australië. Europa. Canada en Nieuw-Zeeland.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link