Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Den Haag weert waterstoftaxi’s bij nieuwe aanbesteding

De gemeente Den Haag keurt waterstoftaxi’s niet langer goed in een nieuwe aanbesteding voor doelgroepenvervoer. In de vorige aanbesteding dongen bedrijven die waterstoftaxi’s inzetten nog wel mee. Nu wil de gemeente alleen nog taxibedrijven goedkeuren die gebruik maken van elektrische voertuigen.

De gemeente stelt dat er onvoldoende groene waterstof beschikbaar is en wil daarom overstappen op zero-emissie, elektrische taxi’s. Er rijden nu circa zestig waterstoftaxi’s rond in Den Haag. Om die te voorzien van brandstof is er geïnvesteerd in een waterstoftankstation, met een waarde van 1,8 miljoen euro.

OrangeGas, een van de exploitanten van het waterstoftankstation, is niet blij met de zet van de gemeente. Directeur Joyce van Os de Man: “We moeten er naar mijns inziens voor waken dat we geen stekker-elektrisch oogkleppenbeleid krijgen door een hele sterke lobby. We hebben alle schone brandstoffen keihard nodig om onze duurzaamheidsdoelstellingen zo snel mogelijk te halen.” Volgens Van Os de Man worden biobrandstoffen steeds vaker geweerd uit aanbestedingen omdat er in Nederland ‘tank-to-wheel’ gemeten wordt (wat komt er uit je uitlaat) in plaats van ‘well-to-wheel’ (de hele keten).

De winnaar van de nieuwe aanbesteding van de gemeente Den Haag mag het contractvervoer voor zes tot acht jaar verzorgen, vanaf 1 augustus 2022.

Bron: Taxipro.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link