Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Den Haag wil regionale zorgcontracten afdwingen via aanbestedingen

De gemeente Den Haag wil dat zorgverzekeraars voortaan contracten afsluiten met regionale ziekenhuizen. Dat wil de gemeente afdwingen in aanbestedingen. Zo wil de gemeente voorkomen dat verzekerden met een laag inkomen de dupe worden van conflicten tussen verzekeraars en ziekenhuizen.

De nieuwe aanpak is ingegeven door een conflict dat momenteel speelt tussen zorgverzekeraar VGZ, Menzis en het Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Hierdoor moeten 50.000 mensen met een laag inkomen mogelijk meer zorgkosten maken. Zij krijgen hun zorg mogelijk niet of slechts deels vergoed, omdat het HMC en de verzekeraars het niet eens kunnen worden over zorgcontracten voor 2022. Volgens het ziekenhuis willen de verzekeraars ‘draconische bezuinigingen’ doorvoeren. Het HMC riep patiënten op over te stappen naar een andere zorgverzekeraar dan VGZ of Menzis.

Aanbestedingseisen

Om dat in de toekomst te voorkomen wil de gemeente Den Haag in aanbestedingen eisen dat verzekeraars contracten sluiten met lokale ziekenhuizen. PvdA-raadslid Janneke Holman wil dat de verantwoordelijke wethouder onderzoekt of het mogelijk is regionale contracten als eis te stellen bij aanbestedingen. Die motie is afgelopen week aangenomen door de gemeenteraad.

Bron: Omroep West

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link