Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Dijkhoff: niets mis met aanbesteding ICT

Er is niets mis met de geheime aanbesteding van een belangrijk ICT-project door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De aanbesteding was geheim, om criminelen niet wijzer te maken. De aanbesteding was daarom niet stiekem. Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff tegenover de Tweede Kamer.

De top van het ministerie zette een geheime aanbesteding uit en gunde de klus aan Sogeti. Dat bedrijf had al raakvlakken met justitieprojecten. De jurist van de inkoopafdeling van het departement was tegen het geheimhouden van de aanbesteding, maar zijn advies werd genegeerd. De oppositie liet nu in de Tweede Kamer ook aan Dijkhoff weten er niet mee eens te zijn dat de aanbesteding van het computersysteem Radar, dat fraude moet tegengaan, geheim was.

Geheime aanbesteding
Volgens Dijkhoff zijn de kanttekeningen van de jurist wel meegenomen in het besluit. Maar uiteindelijk heeft een extern advocatenkantoor toch een geheime aanbesteding geadviseerd. De oppositie maar ook regeringspartij PvdA zijn niet tevreden met de uitleg van Dijkhoff en willen meer informatie. SP, D66 en CDA willen dat het interne advies openbaar wordt. Dat schrijft Telegraaf.nl.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 26 juni 2015 18:42 uur

Waarom de telegraaf...dit biedt toch geen goed kader voor de kwestie? Het nrc artikel van vorige week zaterdag geeft wel goed inzicht in het geheel. Het beroepen op geheimhouding kan slechts als de staatsveiligheid in het geding is, anders is het gewoon een truc om onderhands te mogen gunnen. De jurist had dit door, maar dat beviel de leiding niet. De advocaat gokt het erop en calculeert gewoon dat de markt niet gaat piepen. Ook bij een zaak is er business voor de advocaat, dus het maakt hen niet uit. De rol van capgemini met haar dochter sogeti maakte deze truc blijkbaar noodzakelijk voor het ministerie. De hele discussie over de gang van zaken in de organisatie wordt nu platgeslagen door Dijkhoff door alleen maar juridisch proberen iets te redden wat niet te redden valt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres