Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Dijsselbloem zeer kritisch over rol van NS in Limburg

Minister Dijsselbloem van Financiën vindt dat de NS zich aan de wet moeten houden en niet de grenzen moet opzoeken. Hij reageert daarmee op het bericht van ACM dat concludeerde: “NS heeft concurrentiegevoelige informatie van onder meer Veolia doorgespeeld aan haar dochteronderneming Abellio.”

Minister Dijsselbloem schrijft nu: “NS heeft de procedures rond de aanbieding van generieke diensten en voorzieningen onvoldoende geborgd binnen haar organisatie. Dit is zeer ernstig.” De staat is de enige aandeelhouder van de NS en in die hoedanigheid is de minister van Financiën bij het bedrijf betrokken, aldus de Volkskrant.

Bedrijfsgevoelig
De NS gaf dochteronderneming Abellio opdracht alles uit de kast te halen om de aanbesteding te winnen. De directie van Abellio vatte die opdracht iets te letterlijk op, bleek dit voorjaar. Abellio betaalde de concessiedirecteur van Veolia Limburg, de huidige vervoerder in Limburg, om bedrijfsgevoelige informatie over de concessie aan Abellio te verstrekken. Het is in Nederland strafbaar om dergelijke informatie door te spelen.

Arriva
De concessie werd onlangs door Limburg gegund aan Arriva. De dochter van Deutsche Bahn diende bij de aanbesteding een succesvol bod in.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres