Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Douwe Egberts gaat Enschede voorzien van circulaire koffie

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional heeft de aanbesteding van de gemeenten Enschede en Losser gewonnen en gaat daarom nu de warme en koude drankenvoorziening van deze gemeenten regelen. De aanbesteding is aan dit bedrijf gegund vanwege zijn circulaire oplossing. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Enschede en Losser hadden een aanbesteding in de markt gezet, waarmee zij marktpartijen uitdaagden om met een zo circulair mogelijke oplossing te komen. De ambities van de gemeenten waren maximale circulariteit, een hoge kwaliteit en een op innovatie gerichte samenwerking, binnen vooraf vastgesteld standaardbudget. Inschrijvers moesten ook aantonen hoe hun aanpak zou bijdragen aan aantrekkelijk en gezond werk voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Concept Douwe Egberts
JDE Professionals kwam met een concept waarin hergebruik centraal staat, van automaatmeubel tot koffiedrab. In het concept wordt samengewerkt met gemeenten en andere lokale partijen. Het definitieve idee wordt binnenkort gepresenteerd. De circulaire drankenvoorziening in Enschede en Losser worden vanaf juni geïnstalleerd.

Circulaire aanbestedingen
De gemeente Enschede heeft op dit moment ook een circulaire aanbesteding voor kantoormeubilair uitstaan. Ook gemeente Apeldoorn is een circulaire aanbesteding gestart. Die aanbesteding draait om de circulaire renovatie voor de Parkenbuurt.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.