Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Dubbele pet hoogleraar VU bij medische gunning'

De aanbesteding voor het nieuwe bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) heeft daar voor gezorgd. Aanleiding is de berichtgeving van NRC over belangenverstrengeling van een hoogleraar.

De belangenverstrengeling zou spelen bij hoogleraar en klinisch patholoog Chris Meijer van het VU medisch centrum. Die is de aanjager achter het nieuwe bevolkingsonderzoek, maar heeft er ook commerciële belangen bij, die hij verzweeg. Zo schrijft het NRC dat hij aandelen had in twee bedrijven die producten maken voor het screenen van baarmoederhalskanker.

Alle feiten
De minister wil nu “eerst alle feiten op een rijtje hebben”, laat haar woordvoerder weten. Gisteren zou het Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendmaken welk bedrijf de tests mag leveren voor het onderzoek waarvoor jaarlijks 800.000 vrouwen worden gescreend. Die bekendmaking ging dus niet door.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: