Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Duitse subsidieloze aanbesteding veroorzaakt vertraging

De aanbesteding van het windpark Hollandse Kust (zuid) loopt enige vertraging op. Dit komt omdat er in Duitsland een ‘subsidieloze’ aanbesteding is uitgeschreven. Economische Zaken (EZ) verwacht dat bedrijven bij de Nederlandse aanbesteding ook een subsidieloos bod willen indienen. Dit meldt het Financieel Dagblad.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) had op 9 mei een informatiebijeenkomst gepland over de tender voor kavels I en II van windpark Hollandse Kust. Dit is de enige aanbesteding voor een offshore windpark in Nederland dit jaar. Deze bijeenkomst werd op 21 april uitgesteld. RVO meldde in een bericht dat de recente Duitse tender reden is voor Economische Zaken om ‘op korte termijn te bezien wat dit mogelijk kan betekenen voor de voorgenomen tenderregeling voor 2017’.

Geen subsidie
Het Duitse energiebedrijf ENBW heeft de aanbesteding van een windpark van 900 megawatt in de Duitse Noordzee gewonnen. Het bedrijf deed een bod met nul euro subsidie. Het ministerie van Economische Zaken houdt er nu rekening mee dat dit ook in de Nederlandse aanbesteding kan gebeuren.

Tenderregelingen
In de huidige methode van aanbesteden wint het bedrijf dat het park wil gaan bouwen voor de laagste prijs. Economische Zaken verwacht dat de tenderregeling op korte termijn aangepast wordt. De informatiebijeenkomst zal voor de zomer alsnog plaatsvinden.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.