Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van die advertenties wordt de redactie betaald die het nieuws op deze website verzorgd. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Duurzaamheidsbeleid Heerhugowaard werpt vruchten af

Telos onderzoekt jaarlijks alle gemeenten op duurzaamheid voor de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten. Uit het onderzoek van het aan de Universiteit van Tilburg verbonden kenniscentrum kwam dit jaar Heerhugowaard als winnaar uit de bus. Hoewel de gemeente jarenlang volop heeft gewerkt aan de inzet van duurzame oplossingen komt de uitverkiezing toch als een verrassing,volgens wethouder Monique Stam.

In een interview met Binnenlands Bestuur stelt Stam dat Heerhugowaard een naam hoog te houden heeft. Met de ‘Stad van de Zon’ was het immers ongeveer tien jaar geleden de eerste Nederlandse gemeente met een volledig klimaatneutrale wijk. In de afgelopen paar jaar heeft de gemeente nog veel meer woningen gebouwd, en daar zijn volgens Telos automatisch duurzame oplossingen bij toegepast.

Sociale kwestie

Stam benadrukt dat de duurzame strategie van Heerhugowaard niet alleen om groene maatregelen gaat. ”Het is voor ons ook een economische en sociale kwestie. Des te groter de prestatie dat deze gemeente het duurzaamst is om in te wonen en daarbij ook het verste is met de energietransitie.”

Innoveren

De mooie uitverkiezing betekent niet dat de gemeente nu op haar lauweren gaat rusten. Smit wil doorgaan met innoveren. “We hebben verschillende samenwerkingsverbanden die gericht zijn op duurzaamheid. Daarbij heeft Heerhugowaard gelukkig ook een hele ambitieuze gemeenteraad. We bouwen voort op onze koploperspositie maar zetten ook extra stappen”.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres