Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
06
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Duurzaamheidsbeleid Heerhugowaard werpt vruchten af

Duurzaamheidsbeleid Heerhugowaard werpt vruchten af

Telos onderzoekt jaarlijks alle gemeenten op duurzaamheid voor de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten. Uit het onderzoek van het aan de Universiteit van Tilburg verbonden kenniscentrum kwam dit jaar Heerhugowaard als winnaar uit de bus. Hoewel de gemeente jarenlang volop heeft gewerkt aan de inzet van duurzame oplossingen komt de uitverkiezing toch als een verrassing,volgens wethouder Monique Stam.

In een interview met Binnenlands Bestuur stelt Stam dat Heerhugowaard een naam hoog te houden heeft. Met de ‘Stad van de Zon’ was het immers ongeveer tien jaar geleden de eerste Nederlandse gemeente met een volledig klimaatneutrale wijk. In de afgelopen paar jaar heeft de gemeente nog veel meer woningen gebouwd, en daar zijn volgens Telos automatisch duurzame oplossingen bij toegepast.

Sociale kwestie

Stam benadrukt dat de duurzame strategie van Heerhugowaard niet alleen om groene maatregelen gaat. ”Het is voor ons ook een economische en sociale kwestie. Des te groter de prestatie dat deze gemeente het duurzaamst is om in te wonen en daarbij ook het verste is met de energietransitie.”

Innoveren

De mooie uitverkiezing betekent niet dat de gemeente nu op haar lauweren gaat rusten. Smit wil doorgaan met innoveren. “We hebben verschillende samenwerkingsverbanden die gericht zijn op duurzaamheid. Daarbij heeft Heerhugowaard gelukkig ook een hele ambitieuze gemeenteraad. We bouwen voort op onze koploperspositie maar zetten ook extra stappen”.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.